Blogbericht drie

De gevaren van social media :

  1. Het delen van informatie: veel kinderen zetten veel dingen op internet. Al die dingen die op internet worden gezet worden nog jaren bewaart , dus je hoeft maar 1 klein foutje maken en je hebt er nog een paar jaar last van.
  2. Digitaal pesten: pesten kan door bekende en onbekenden (anoniem) zijn. Als dit gebeurt raad ik je aan met iemand erover te praten om het op te lossen.
  3. Seksueel misbruik: hiermee moet je altijd oppassen dit gebeurd vooral bij meisjes , bijv. als iemand je aanbied dat je modellenwerk kan doen en diegene erbij zet dat je niet mag overleggen met je ouders, ook al zegt diegenen dat je niet mag overleggen met je ouders doe het wel want waarschijnlijk is het nep!
  4. Diefstal van identiteit:het stelen van andermans identiteit is makkelijker dan je denkt. We zijn niet bewust van de informatie die we delen op internet en we beseffen vaak niet dat Google nooit iets vergeet. We kunnen namen, geboortedatums, familieleden, school, werk en geschiedenis en veel meer vinden van wie dan ook. We kunnen e-mail adressen, credit card informatie vinden. En van daaruit kunnen we de toegang tot bankrekeningen en identiteit informatie krijgen.

ik hoop dat je na lezen van deze blog voorzichtig omgaat met wat je post op internet

bronvermelding: 

http://www.joitskehulsebosch.nl/2011/10/13/de-gevaren-van-sociale-media/

https://tallsay.com/page/4294987645/de-gevaren-van-social-media

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s