Blogbericht vier

Grenzen van vrijheid van meningsuiting op social media:
De vrijheid van meningsuiting is een mensenrecht, je mag je mening geven, er is persvrijheid en je mag demonstreren. Er zijn natuurlijk wel grenzen met wat je kunt posten. Je mag bijvoorbeeld een recatie niet aanzetten tot haat (“haatzaaien”) of racistisch of discriminerend zijn, daarnaast zijn beledigende beweringen verboden.

Waar ligt de grens?

Het recht op vrijheid van meningsuiting vind de grens in het geval wanneer iemands eer en goede naam word beledigd. Het beledigen van iemand is in bepaalde gevallen strafbaar. Het is natuurlijk niet zo dat je geen mening van een ander zou mogen afkeuren. Mensen kunnen natuurlijk van mening verschillen waar de grens ligt.

Kritiek op politicus kan erg lastig zijn, maar een democratie werkt niet als die niet naar buiten komt. Wel kan men er over ruziën, maar die hebben geen ander doel, dan iemand te kwetsen. Er zijn natuurlijk wel verschillen tussen spot en leedvermaak, dat verschil zit in het stukje dat spot is dat je iemand belachelijk maakt en bij leedvermaak heb je er alleen plezier van, van de pech van een ander.

 

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog de vraag wat is de grens van vrijheid van meningsuiting? kunnen beantwoorden.

Bronvermelding:

https://www.lawfox.nl/blog/grens-vrijheid-van-meningsuiting/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrijheid_van_meningsuiting#Vrijheid_van_meningsuiting_en_het_internet

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s