Blog

Blogbericht vijf

Situatie:

Een leraar van school post op Internet: “Wat is Koen toch een enorme domkop, hij heeft in mijn les al vijf onvoldoendes gehaald!” En heeft daar een foto van zijn leerling bij gezet.                                                                                                                                                     Mag dit? Waar ligt de grens? Wat is hierover jou mening?

Mening Stephanie:

Ik vind dat dit niet mag, omdat dat privé zaken zijn. En omdat een docent niet zomaar iets mag zeggen en al helemaal niet mag posten met een foto erbij.

Mening Els:

IK vind dit hartstikke beschoft, het zijn privé zaken en zo kun je je leraar ook helemaal niet meer vertrouwen. Als je hier een foto bij zet, kan die jongen ook nog eens gepest worden. Die leraar zou ik dan aangeven, ik vind dat dit verboden moet zijn!

Mening Carline:

Ik vind dat dit niet kan, je kan iemand niet zomaar voor paal zetten. Al helemaal niet zonder toestemming. Hij moet het er gelijk afhalen, het is hartstikke onbeschoft.

Jou mening?!

Wij zijn erg benieuwd naar jou mening! Wil jij hier je mening over kwijt? Zet dat in de reacties hieronder.

Advertenties

Blogbericht vier

Grenzen van vrijheid van meningsuiting op social media:
De vrijheid van meningsuiting is een mensenrecht, je mag je mening geven, er is persvrijheid en je mag demonstreren. Er zijn natuurlijk wel grenzen met wat je kunt posten. Je mag bijvoorbeeld een recatie niet aanzetten tot haat (“haatzaaien”) of racistisch of discriminerend zijn, daarnaast zijn beledigende beweringen verboden.

Waar ligt de grens?

Het recht op vrijheid van meningsuiting vind de grens in het geval wanneer iemands eer en goede naam word beledigd. Het beledigen van iemand is in bepaalde gevallen strafbaar. Het is natuurlijk niet zo dat je geen mening van een ander zou mogen afkeuren. Mensen kunnen natuurlijk van mening verschillen waar de grens ligt.

Kritiek op politicus kan erg lastig zijn, maar een democratie werkt niet als die niet naar buiten komt. Wel kan men er over ruziën, maar die hebben geen ander doel, dan iemand te kwetsen. Er zijn natuurlijk wel verschillen tussen spot en leedvermaak, dat verschil zit in het stukje dat spot is dat je iemand belachelijk maakt en bij leedvermaak heb je er alleen plezier van, van de pech van een ander.

 

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog de vraag wat is de grens van vrijheid van meningsuiting? kunnen beantwoorden.

Bronvermelding:

https://www.lawfox.nl/blog/grens-vrijheid-van-meningsuiting/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrijheid_van_meningsuiting#Vrijheid_van_meningsuiting_en_het_internet

 

 

 

Blogbericht drie

De gevaren van social media :

 1. Het delen van informatie: veel kinderen zetten veel dingen op internet. Al die dingen die op internet worden gezet worden nog jaren bewaart , dus je hoeft maar 1 klein foutje maken en je hebt er nog een paar jaar last van.
 2. Digitaal pesten: pesten kan door bekende en onbekenden (anoniem) zijn. Als dit gebeurt raad ik je aan met iemand erover te praten om het op te lossen.
 3. Seksueel misbruik: hiermee moet je altijd oppassen dit gebeurd vooral bij meisjes , bijv. als iemand je aanbied dat je modellenwerk kan doen en diegene erbij zet dat je niet mag overleggen met je ouders, ook al zegt diegenen dat je niet mag overleggen met je ouders doe het wel want waarschijnlijk is het nep!
 4. Diefstal van identiteit:het stelen van andermans identiteit is makkelijker dan je denkt. We zijn niet bewust van de informatie die we delen op internet en we beseffen vaak niet dat Google nooit iets vergeet. We kunnen namen, geboortedatums, familieleden, school, werk en geschiedenis en veel meer vinden van wie dan ook. We kunnen e-mail adressen, credit card informatie vinden. En van daaruit kunnen we de toegang tot bankrekeningen en identiteit informatie krijgen.

ik hoop dat je na lezen van deze blog voorzichtig omgaat met wat je post op internet

bronvermelding: 

http://www.joitskehulsebosch.nl/2011/10/13/de-gevaren-van-sociale-media/

https://tallsay.com/page/4294987645/de-gevaren-van-social-media

 

Blogbericht twee

Soorten Social media:

 • Sociale netwerken
 • Weblogs
 • Microblogs
 • Photo-sharing
 • Video-sharing
 • Wiki’s
 • Location-sharing
 • Review sites
 • Weblogs
 • Review sites
 • Review sites
 • Private messaging
 • Livestreaming

  Sociale netwerken:

  • Facebook

  is het meest gebruikte sociale platform van Nederland, zo’n 9.4 miljoen Nederlanders gebruiken het.

  • Linkedln

  dit word gebruikt voor sociaal contact. Het is handig voor u zelf, te netwerken en je kan ermee vacatures vinden.

  Weblogs

  • WordPress

  hiermee kan je makkelijk en snel een eigen website creëren.

  Microblogs

  • Twitter

  Twitter is een voorbeeld website hiervan. Mensen vertellen hier in het kort waar ze zoal mee bezig zijn.

  Photo-sharing

  • Pinterest

  een online site waar je allerlei foto’s en ideeën op een bord kunt verzamelen.

  • Instagram

  hier kan je foto’s posten en op andermans foto reageren.

  Video-sharing

  • YouTube

  een site van Google waar je online filmpjes van anderen kunt bekijken. Zoals blogs, songs, gemiste afleveringen en vlog.

  Wiki’s

  • Wikipedia

  Wikipedia is een online encyclopedie, waar iedereen iets op kan zetten en iedereen het kan zien. Kijk dus altijd ook op andere sites of de informatie wel klopt.
  Location-sharing

  • FourSquare

  Foursquare is een, op locatie gebaseerd, sociaal spel.

  Review sites

  • Zoover

  Zoover is een Nederlandse website die gericht is op het verzamelen en delen van beoordelingen over vakantiebestemmingen.

  Private messaging

  • Whatsapp

  WhatsApp is een hele populaire app. Je kunt u via de app berichten versturen en bellen. Dit alles kost geen geld!

  Livestreaming

  • Periscope

  Periscope is een live-streaming app die nu eigenlijk alleen nog op Apple (iPhone of iPad) werkt. Je kan dan meteen live gaan, je kunt ermee filmen en uitzenden tegelijk.

Hopelijk hebben jullie nu een beetje inzicht gekregen van wat je allemaal met Social media kunt doen. Mvg. Carline, Stephanie en Els

Bronnen:

https://www.onsbrabantnet.nl/blog/nieuws/artikelen/Welke-social-media-zijn-er/

Eerste blogbericht

Welkom op onze blog!

Erg leuk dat je op onze site kijkt en onze eerste blog leest. Wij gaan op onze blog van alles over social media vertellen. Wat mensen er mee kunnen doen en wat de gevaren en grenzen zijn van wat je kunt posten, of juist niet. Als je hier dus nog niet zoveel van weet is het zeker de moeite waard om vaker onze site te bezoeken en de blogs te lezen. Als jullie vragen hebben of een idee hebben waar wij in de blog over kunnen vertellen, kan dat altijd. Het e-mailadres kun je vinden bij contacten. Hartelijk dank alvast.

Mvg. Carline, Stephanie en Els